SEBZE TAVA

SEBZE TAVA

By 7 Ekim 2016

Porsiyon : 2/3 kişilik

Malzemeler

Hazırlanış

Limon suyunu, rendelediğiniz zencefili ve Salat Acı Kırmızı Biber, Fesleğen ve Domatesliyi karıştırıp bir sos elde edin. Brokoli ve karnabaharı küçük çiçekler şeklinde ayırın. Havuçları kibrit çöpü şeklinde doğrayın ve hepsini ayrı ayrı, kaynar suda diriliklerini kaybettirmeden haşlayın, kenara alın Hazırladığınız sosu yapışmaz tavada ısıtın ve tüm sebzeleri bu sosda pişirin ve kenara alın. Aynı tavada küçük doğradığınız arpacık soğanları pişirin ve kabuğunu soyduğunuz küp domatesleri ilave edin. Domatesler yumuşayınca kenara alın.

Sarımsağı az tuz ile havanda ezin ve yoğurt ile karıştırın. Servis tabağına önce sebzeleri alıp üzerine domates sosunu ve hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu gezdirerek servis edebilirsiniz.

Şefin önerisi: Dilerseniz yoğurdun üzerinede Salat Acı Kırmızı Biber, Fesleğen ve Domatesli Rafine Ayçiçek Yağı gezdirip servis edebilirsiniz.

Print
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...