HUMUS

HUMUS

By 7 Ekim 2016

Porsiyon : 4 kişilik

Malzemeler

Hazırlanış

Nohutları haşlayıp süzün, haşlama suyunu dökmeyin. Mutfak robotuna nohutları, 1 kahve fincanı nohutun haşlama suyunu, kimyonu ve kabuğunu çıkarttığınız sarımsakları ekleyin. Robotu bir süre çalıştırın. Ardından Salat Acı Kırmızı Biber, Fesleğen ve Domatesli  ve limon suyunu ekleyip tekrar çalıştırın. Tahini de ilave ederek karıştırın. Kıvamı tutan humusa dilediğiniz miktarda tuz ilave edip karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine Salat Acı Kırmızı Biber, Fesleğen ve Domatesli gezdirin; domates, maydanoz ve çam fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Şefin önerisi: Eğer humusun yoğunluğunu çok katı bulursanız azar azar nohutun haşlama suyundan veya sıcak su ilave ederek kıvamını inceltebilirsiniz.

Print
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...