BARBUNYA PİLAKİ

BARBUNYA PİLAKİ

By 7 Ekim 2016

Porsiyon : 4/6 kişilik

Malzemeler

Hazırlanış

Havuç ve sarımsağı dilimleyin; Domates, Sarımsak ve Fesleğenlide soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Kapya biberi küp küp kesin, tencereye ilave edip 4-5 dakika daha kavurun. Salça ve şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. En son toz acı kırmızı biber, tarçın, nar ekşisi, limon suyu ve tuzu ilave edin. 2-3 dakika daha pişirin. Barbunyayı ve domates suyunu ilave edip, tuzunu kontrol edin. Tencerenin kapağını kapatın. İstediğiniz kıvamda olana kadar kısık ateşte pişirin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edin.

Şefin önerisi: Dilerseniz donuk barbunya yerine mevsimine göre taze veya kuru barbunya da kullanabilirsiniz. Bu durumda barbunyayı önceden haşlamanız gerekecektir.

Print
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...