BALKABAĞI ÇORBASI

BALKABAĞI ÇORBASI

By 7 Ekim 2016

Porsiyon : 4/6 kişilik

Malzemeler

Hazırlanış

Salat Acı Kırmızı Biber, Fesleğen ve Domateslide ufak doğradığınız arpacık soğanları renk vermeden pişirin. Balkabaklarını küp küp doğrayıp soğana ilave edin ve 10 dakika kadar kavurun. Tavuk suyu, dilediğiniz miktarda tuz ve taze kekiği ilave edin. Balkabakları yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Ocaktan alın, kalan bütün baharatları ekledikten sonra karışımı el blender’ı ile çekin. Çorbayı tabaklara alıp dilerseniz üzerini taze kekik ile süsleyerek; Salat Acı Kırmızı Biber, Fesleğen ve Domatesli gezdirerek servis edin.

Şefin önerisi: Bu tarifte dilerseniz muskat yerine 1 çay kaşığı toz kimyon da kullanabilirsiniz.

Print
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...