Özellikle yemek yağı lekesi (zeytinyağı, tereyağ, sıvı yağlar) için yağ çözücülü bulaşık sabunu veya deterjanı kullanabilirsiniz. Bulaşık deterjanlarının limon gibi özlü olanlarını daha fazla asit içerdikleri için tercih etmeyin. Koku ve boya içermeyen bulaşık deterjanları açık renkli giysilerde yağ lekesi çıkarmak için idealdir. Koyu renkli ürünler için bulaşık deterjanı kullanmak kumaşın renklerini soldurabileceğinden dolayı risklidir.
Ekmeklerin uzun süre dayanması için bir torbaya konup ağzı iyice kapayıp hava almasını önlemek için buzdolabına koyunuz. Ekmeklerinizi ekmek kutusunda muhafaza etmek istiyorsanız kutunun kenarına bir miktar tuz koyup ekmeklerin erken bayatlamasını önlersiniz.
Yapacağınız böreğin lezzetli olması ve kıvamında pişmesini istiyorsanız ateşe koymadan önce birkaç saat bekletin. Çoğu usta aşçının böreği pişirmeden önce bir gece buzdolabında bekletir.
Patlıcan kabuklarını iyice yıkayın, sirkede kaynatın ve ayçiçek yağı dolu bir kavanozda saklayın. Bunları et yemekleri ve pilavlarınızı tatlandırmak için kullanabilirsiniz.
Lezzetli çay demlemenin sırrı da ‘süre’de yatıyor. Çoğumuzda, ‘çay ne kadar çok demlenirse, tadının o kadar iyi olacağına’ dair bir hüküm vardır. Bu tamamen yanlıştır. Çayın uzun süre demlenmesi, içindeki bazı Maddelerin oranını değiştirecek, bu da çayın tadını etkileyecektir. Çayınızı en fazla 15 Dakika demleyin, o zaman çayınız daha lezzetli olacaktır.
Kahvaltı ya da çay saati için hazırladığınız hamur kızartmalarının daha lezzetli olmasını istiyorsanız, hamura eklediğiniz kabartma tozuna biraz toz şeker katın.
Patlıcanları kızartmadan önce tuzlayın ve bir süre bekletin. Daha sonra soğuk sütten geçirin ve kurulayın. Patlıcanlar daha lezzetli olacaktır.
Etin yumuşacık olmasını istiyorsanız eti pişirmeden önce limon suyuna bulayıp bekletin. Birkaç damla limon suyu ile et daha yumuşak ve lezzetli olur.
Mısırları haşlarken daha lezzetli olması için tencereye bir çay kaşığı şeker atın. Ayrıca mısır kabuklarını da yıkayıp, onları da koyabilirsiniz.